Tällä kertaa puretaan taas kameraan kertyneitä tasokkaita videopätkiä wink. Toukokuun ajalta on pätkät, joten näin kuun vaihtuessa seuraavaan onkin jo korkea aika saada nämä pois alta.

Cessien viimekertaisen treenin pätkien (siis tämän ja tämän) katsominen aiheutti tarpeen käväistä uudelleen kentällä (uuh, tässähän tulee jo hurja treenitahti - viikkojahan ei ole vielä kovin montaa kulunut tässä välissä ). Aloitetaan siis näillä.

Edellisen treenikerran videoita kun katsoin niin paikoin seuraaminen näyttää ihan hyvältäkin (sopivasti leikkaamalla voisi saada ihan kivan pätkän ;p - tokan pätkän maahanmenot ok, mutta Sepe pystyisi kyllä nopeampiinkin). Ensimmäisen pallonheiton jälkeen seuraaminen paranee ja enin hötkyily jää. Tällä kertaa ensimmäisessä pätkässä (nää on pilkottu mahdollisimman lyhyiksi) onkin vuorossa takapään käyttöä. Vähän niinkuin pehmeänä keinona seuraamispaikaan korjaamiseen - nähtäväksi jää auttaako.Olishan tuossa takapään käytössä petrattavaa (ja väistämisessä käännöksissä). Tarkoituksena olisi siirtyä toivottavasti pikku hiljaa vähän vaikeampiin harjoituksiin.

Sitten jokunen luoksetulo, kun en viimekertaisista oikein kyennyt näkemään vauhtia. Mutta en oikein kykene näistäkään, kun videon laatu ja pätkivyys on mitä on.Lopuksi otettiin vielä vähän esteitä. Lämmittelyksi tokohyppyä ja sitten kokeiltiin A-estettä ja metristä ensimmäistä kertaa tälle vuodelle. Viime syksynä noita pari kertaa kokeiltiin, joten ihan alkuvaiheessahan tuo on (pelkkää ylityksen harjoittelua), mutta josko tässä nyt edes kerran (tai mieluummin tietysti pari) vielä ehtisi ennen juoksua kokeilla, niin saisi jonkinlaista tuntumaa ja mielikuvaa asiasta.Ihan kohtuullisesti se nuo ylittää (tai A:n hyvinkin - siinä uskoakseni ollut hyväksi myös agikontaktien ottaminen ennen jyrkän esteen ottamista, niin tulee toistaiseksi hyvin alaskin), joten kunhan päästäisiin treenaamaan noutoa (tänään etsin jo noutokapulan talvivarastosta esiin, step one!), niin eiköhän nuo yhdistettyä saa. Hyppytekniikkaa ajattelin kuitenkin yrittää vähän kehittää. Ei tuo nyt paha ole, mutta voisi olla parempikin, joten katsotaan, josko jonkinlaista treeniä asian osalta saisi kasaan.

Laitetaan vielä vähän Omppun tottistelua (vähän kuin vertailuksi takapään käyttöä, joka Onnilta sujuu kyllä paremmin - tosin pakotteesta huolimatta osa istumisista hitaita, vaan tuon ikäisen koiran kanssa yrittää olla vähän varovainen, kun ei voi tietää, onko asioihin fyysistä syytä):Sekä loppuun vielä tällainen hieno arkivideo, että muutkin kuin tällä kertaa treenanneet pääsee tallenteelle mun ilokseni. Kyseessä siis taas tällainen omaksi iloksi ja ikävänpoistimeksi kyhätty laadukas hömpötyspätkä toukokuisilta ulkoiluilta, että voin ihastella kullannuppujani heartcheeky. Varsinaiseksi sekamelskaksi se meni, mutta sen verran tökkii tekniikka, että olkoon tuollaisenaan. (Jahas, ja tuleekin näköjään toistaiseksi kahdessa osassa, kun moviemaker temppuilee ja jättää loppuun tyhjiä pätkiä, joten niiden kohteilta alkava loppuosa omana pätkänään ainakin siihen asti, jos joskus ehdin paneutua moisen syyhyn.)Kesän tullen touhut ja tapahtumat lisääntyy ja päivitettävää olisi taas yhdestä ja toisesta, mutta jätetään ne toiselle kertaa ja tällä kertaa sanalliset päivitykset videoiden kommentoinnin tasolle - lukuunottamatta paria pentupäivitystä... Ellin ja Onnin pennut on nimittäin syntyneet eilen illalla! Neljä urosta (kolme mustaa, yksi fawn) ja yksi narttu (musta). Onnea Elli ja taustajoukot! Kaikki oli mennyt sujuvasti, pennut on pontevia ja emäkin voi hyvin, joten hyvillä mielin jäädään odottamaan, millainen täystuhojengi penneleistä kehittyy. Määrän suhteenkin Elli toteutti toiveet: siinä missä Susanna ja Sini tilasivat viisi pentua, asetin itse ylärajatoiveeksi kuusi (Onnin pentumäärää ja Onnin & Nessan toivottavasti tulevia pentuja ajatellen). Tarkkaa työtä! Onnin lapsia, Piikin lapsenlapsia heart. Kyllähän se tuntuu muun ohessa ajatuksena lohdulliseltakin.

Cessien juoksu puolestaan vaikuttaisi myös olevan  lähestymässä - ainakin alustavia merkkejä on ollut ilmassa (vaikka leirin yli alkamisen toivonkin vielä viipyvän). Cessie kävi myös rokotuksilla ja samalla terveystarkastuksessa ja perusteellisissa verikokeissa (laajan verenkuvan maksa- ja munuaisarvoineen lisäksi katsottiin myös kilppari- ja haima-arvot) ja kaikki vaikuttaisi olevan hyvässä kunnossa! Kun Cessie lisäksi kävi vielä fyssarillakin (niskassa oikealla puolella jäykkyyttä - melko vahvasti voisin veikata seuraamisasentoa aiheuttajaksi - muuten varsin hyvässä kunnossa), niin aikalailla valmiita aletaan juoksun alkamiseen ja astutuspuuhiin jo ollakin smiley.