Jostain syystä ohjaaja tänään heräsi yövuoron jälkeen jo kymmenen aikaan aamupäivällä ja kun siihen perään sai vielä yhden raportinkin aherrettua  valmiiksi, päätti hän palkita itsensä lähtemällä koirien kanssa treenikentälle iltapäivällä. Sääkin oli mitä aurinkoisin ja muuttomatkaiset joutsenet palanneet pelloille ja läheiselle lammelle. Kyllä kelpasi. Mustan nelikon voimin lähdettiin siis taas matkaan (blondit "mummolassa" hoidossa). Nyt otettiin kaikkien kanssa kaksi kierrosta ja pikku hiljaa aletaan vissiin päästä taas reenailun makuun, kun ainakin 2,5 tuntia vierähti kentällä huomaamatta. Tuommoisen rupeaman kun saisi päivittäiseen ohjelmaan, niin kylläpä nauttisi. No, ehkä nuo hankitut kiireet kesän tullen edes hiukan helpottavat - ja toisaalta kesällä oman pihan ja peltojen kuivahdettua pystyy treenailemaan kotioloissakin (ehkä ei nyt päivittäin kuitenkaan)..
 
Ensimmäisella kierroksella otettiin kaikilla O-lapsilla jääviä ja luoksetuloa, toisella jääviä ja eteenmenoa. Mitään ihmeellisyyksiä ei tullut vastaan. Edeltävä tauko venähti sen verran pitkäksi, että uskaltuiduin sitten kuitenkin kokeilemaan Otsolla eteenmenossa sekä narupallopalkkaa että ruokapalkkaa. Toistaiseksi hankala sanoa, kumpi sitä vauhtia enemmän toisi. Jatketaan vaihtelemalla ja katsotaan.
 
Bertan kanssa otettiin ensimmäisellä kerralla ohjatun noudon alkeisharjoitus samalla tapaa kuin aikaisemminkin - ja se sujuikin heti mainiosti! Lisäksi otettiin merkin kiertämistä ja ettei nyt ihan paikallaan jumitettaisi, niin uskaltauduin kerran kokeilemaan myös merkille seisomaan pysäyttämistä. Mitään ongelmaa ei ollut, joten en sitten enempää viitsinyt kokeillakaan. Koska ensimmäisen kierroksen ohjatun noudon harjoitus meni niin hyvin, toisella kierroksella päätin sitten puolestaan vaikeuttaa sitä ja ottaa merkin kierrot helppona (ilman pysäytyskokeiluja). Vaikeutukseksi otettiin kolmas esine (keskimmäinen) mukaan. Ensimmäinen kerta (olin käynyt viemässä patukat valmiiksi Bertan ollessa vielä autossa) sujui ongelmitta, mutta seuraavilla kerroilla vein esineet koiran nähden ja hiukan jo ongelmiakin syntyi. Bertta ei ollut aina ihan varma lähteäkö keskimmäiselle vai osoitetulle esineelle ja jouduin jokusen kerran keskeyttämään keskimmäiselle esineelle lähtemisen. Tälle (tekemiseen puuttumiselle) Bertta on kovin herkkä (syy, miksi tähän asti on otettu vain kahdella esineellä) ja vaikka hyvin neutraalisti yritin asian tehdä, niin hidastelua esineelle lähdössä ja epävarmuutta lähteä ollenkaan alkoi näkyä. Loppuun saatiin kuitenkin ihan reippaat lähdöt kumpaankin reunaan. Vähän mietityttää tuliko ahnehdittua ja kiirehdittyä turhan nopeasti tähän vaiheeseen - toisaalta edellinen tuntui sujuvan hyvin ja olisiko tämä joka tapauksessa ollut edessä olisi siellä edellisessä pysytty kuinka kauan vaan. Noh, katsotaan miltä seuraavalla kerralla näyttää. Jos hautuminen auttaa ja sujuu edes jotenkuten, niin jatketaan näin (ja otetaan korkeintaan välillä väliin helpompaa muotoa) - jos ei auta, niin palataan aiempaan vaiheeseen hakemaan vauhtia. Merkin kierrossa ei ongelmia.

Esteet näyttivät siltä, että niitäkin pääsee pian reenailemaan. Hiukan jaksetaan odotella, että kenttä ympäriltä kuivahtaa. Toivottavasti kevääntulo ei enää ota takapenkkia, sillä hinku jäljestämäänkin olisi jo kova. Metsien ja peltojen sulamista tosin joudutaan vielä himpun verran pitempään odottelemaan.

Näin tänään. Huomenna yritetään päästä taas pööditreeneihin.