Koska onnistuin hankkimaan itselleni keuhkokuumeen (noh, koko syksy ja talvi on mennytkin ilman mitään flunssia, joten nyt vissiin maksetaan sitten sitä hintaa) ja olo on jo pitempään kuin tarpeeksi kauan ollut järkyttävä (enpä muista koska olisin viimeksi ollut näin kipeä), niin pikaisilla saatesanoilla edes muutama videonpätkä, kun ei muuhun tukkoisella päällä pysty.

Alkuviikosta pääsin käväisemään hallilla koiria viihdyttämässä, kun ulkoilut alkoi supistua minimiin (nyt ei kykenisi enää tuohonkaan, kun 10 metrin kävelyn jälkeen on istuttava alas lepäämään, kun tuntuu, että henki loppuu - jotenkin pinnalla on ajatus, että toivottavasti koirat ei oo koskaan näin kipeitä, tää on kammottavaa). Normaalistihan meillä ei kovin usein ole tilaisuutta virallisten kurssikertojen (Kipin agi max kerran viikossa) lisäksi hallissa omin päin treenailuun tai agiesteillä harjoitteluun, joten tietyt jutut on jääneet kovin vähälle treenille.

Michelin-mieheksi pukeutuneesta kuumeisen punakasta ohjaajasta ei kannata välittää (ohjaaja on kuumeettomanakin tumpelo, nyt on hyvä pistää vähän sen piikkiin ;p), joten pitemmittä puheitta...

Kipin kanssa otettiin vähän agilityä. Muutama sana treenimerkinnäksi, jotta myöhemminkin muistan jotain. Alun jälkeen hömppärata, jossa keskellä vinokepit, joiden piti olla se juttu. Eli sisäänmenoja piti treenailla, mutta tiettyhän nuo kepit aina jo ensimmäisen kerran jälkeen meni liian vinoiksi/helpoiksi ja Kipi lähinnä loikki läpi. Kaarrosten laajuuteen ym en noissa kiinnittänyt huomiota, lopun parissa toisenlaisessa radanpätkässä sitten vähän yritystä siihenkin (tokavika -> vika kerta). Välissä kontakteja (Kipin kanssa ne vähäisimmälle jääneet, jossain vaiheessa kun vaihdettiin kontaktien opettamistapaa sen osalta samaksi kuin Cessiellä ja sen jälkeen tilaisuuksia harjoitteluun on ollut hyvin harvakseltaan - keinulla oli tarkoitus vaan rämäytellä, mutta näemmä tarjoaa kontaktille menoa väkisin, puomin alastulokontaktilla tokalla kerralla eka naksu jo pelkästä oikeaan paikkaan pysähtymisestä). Omin päin Kipin kanssa treenatessa on se hyvä puoli, että vauhtia ei oo ihan niin paljoa kuin silloin, kun se kiihtyy muiden menoa katsellessa (eniten tulee kierroksia radalla haukkuvista koirista - tai siitä, että jollain on palkkana ihana vinkulelu - jos oon ollut oikein pirteänä, oon viime aikoina silloin tällöin jopa yrittänyt saada sitä edes vähän kuulolle muiden suorittaessa, mutta on meillä vielä hommaa yllin kyllin). Ei nopeudessa mitään pahaa, mutta näin mäkin pysyn vähän enemmän mukana (ihan viime aikoina on tosin rimojen noston myötä tullut myös itselle himppu enemmän aikaa reagoida - matalillahan se vaan kiisi menemään - joten katsellaan).

Cessien kanssa sekalaista touhuilua. Sehän ei oo agilityä aikoihin anää kurssilla harrastanut (tähän väliin tuli turhan tyyriiksi kahden kanssa yksityisillä kursseilla vakituiseen). Renkaan harjoittelu on heikoissa kantimissa ja epävarmana hidastaa menoa ja keppejäkin pitäisi päästä treenaamaan. Hömppätottistelussa aika matalassa vireessä (huomaa erityisesti pallojen palauttamisesta) - tosin se on yleensäkin ulkona paremmassa kuin sisällä ja toisaalta ehkä jo hiukan väsähtänytkin, mutta kuitenkin. Ihan noin blondi se ei enää todellisuudessa ole kuin videolla, vaikkei väri edelleenkään päätä huimaa.

Ruuti ei tod oo koskaan agilityä harrastanut, mutta täytyyhän senkin jotain päästä tekemään. Hömppäpätkä ihanan hassusta Ruusta siis.

Onnin kanssa on jo pitkään ollut tarkoituksena aloittaa voi-kakejen treenailu. Syksyllä kokeillessani vaan huomasin, että avo-kaketkin oli unohtuneet (onhan siitä toki useampi vuosi aikaakin, kun on viimeksi kokeiltu). Syksyn jälkeen homma sitten kokonaan jäikin. Nyt vähän kokeiltiin. Hömpöttelytouhua siis, mutta Onni on aina Onni (mutta huom, nykyään se sentään jo välillä irrottaa pallosta, kun tarpeeksi kauan pitää makkaraa nenän edessä, kuten videon loistokkaasta toiminnasta näkyy ;D).

Näillä mennään. Enemmän piti videoita kommentoida, että jatkossa muistaisin miksi on tehty ja missä vaiheessa menty. Mutta ehkä taas paremmassa hapessa lisäilen jotain. Paremmaksi piti noita editoidakin, mutta yritin Sepen videolla ja lähinnä onnistuin hukkaamaan pätkiä kokonaan, joten se siitäkin tässä tilassa. Ja muistakin oli ajatuksena kuvaa ja videota päivitellä, vaan nekin jäävät odottamaan vuoroaan.