Ei tule Momolle pentuja tästä juoksusta. Momo yllätti tärppipäivien aikaisuudella (juoksu alkoi keskiviikkona, seuraavan tiistaina otettu ensimmäinen proge oli jo koholla 2-3 välillä). Se olisi vielä handlattu, mutta jo ennalta oli tiedossa, että Twinyn omistaja ei ole paikalla perjantai-iltapäivän ja maanantaiaamupäivän välillä. Mihinkäs muuhunkaan väliin ne otollisimmat hetket olisivat osuneet. Viime hetken pelastuksena yritettiin vielä keinosiemennyssuunnitelmaa, mutta sperman kuljettamiseen tarvittavaa välineistöä ei enää ehtinyt saada paikalle perjantaiksi. Noh, hätä ei ole tämännäköinen... jospa yritettäisiin maanantaina siemennystä suoraan kohtuun, jolloin ajankohta voi olla hiukan myöhäisempi kuin normaaliastutuksessa tai siemennyksessä emättimeen. Mutta kuinkas ollakaan, kuljetuslakko! ja maanantaina otettu sperma ei ehtisi maanantain aikaan perille. Vaihtoehdot jäivät vähiin.

No, onneksi Momo on vielä nuori ja kun seuraavan juoksun odotetaan osuvan tuonne tammi-helmikuulle, niin ajoitus kevääseen olisi toki oivallinen. Turvautuminen pakastespermaan on nousemassa vahvaksi vaihtoehdoksi, niin ei olla niin riippuvaisia ulkoisista häiriötekijöistä - eivätkä aikaiset tärppipäivät aiheuta niin suurta ongelmaa aikataulujen kasaan saamisen suhteen. Ja tiedä vaikka tässä joku muu narttu ehtisi pentupuuhiin ennen Momoa (katseet kääntyvät vahvasti ainakin Taikan suuntaan, seuraavasta juoksustahan tuo olisi määrä astuttaa).

Sunnuntaina osallistuttiin pääkaupunkiseudun briardistien järjestämään tokopäivään, jossa kouluttajana oli  Jessica Svanljung. Bertalle ihan kaikkein hyödyllisintä taisi olla kokemus reeneistä vieraassa paikassa vieraitten ihmisten  (ja vähän koirienkin) seassa. Liikkeistä otettiin ruutua (ohjaaja aivan pihalla, miten tuo evl:ssa edes menee, joten hyödyllistä - ja vinkkejä saatiin toki myös liikkeen harjoitteluun), tunnistusnoutoa (ei ongelmaa, mutta hyvä tehdä kokeenomaisesti vieraassa paikassa, kun eipä tuota olla taidettu sitten viime kokeen treenaillakaan) ja pikaisesti ohjattua noutoa (siinäkin hyväksi harjoitus vieraassa paikassa - ja  hyviä  vinkkejä saatiin myös teorian pohjalta, miten edetä liikkeen opettamisessa). Lisäksi muiden reenien ja niistä saatujen vinkkien sauraaminen on tietysti aina hyväksi. Kiitos päivästä järjestäjille ja kouluttajalle!

Viime hetken päähänpistoja oli koko tapahtumaan osallistua. Momon juoksuja ja astutusmatkaa odotettiin näihin ajankohtin ja lisäksi ohjaaja oli ollut pari edeltävää vuorokautta kovin vähin unin ja yövuoroissa töissä. Niin myös la-su välisen yön, josta suoraan lähdettiin ajelemaan kohti Espoota... Siitä huolimatta päivän päätteeksi kurvaistiin vielä Kirkkonummen kautta ja käytiin katsomassa Mellaa. Kyllä sisaruksista (Aia & Mella) samaakin löytyy, jos sitten erojakin. Kovin on tasapainoinen ja kauniisti liikkuva tyttönen edelleen tuo Mella.

Ai niin. Rotuottelureissukin tuli kalliiksi, kun postilaatikkoon tipahti ylläripikavoitto automaattisen kameravalvonnan taltioimasta liikennerikkomuksesta. Himpun verran tuli aamutuimaan kiire ja Tre-Lahti tiehän on tunnetusti täynnä nopeusvalvontakameroita... No, ei kai voi olla paha, jos tässä vaiheessa ja tämä (ei niin pieni) määrä ajokilometrejä takana saa elämänsä ensimmäisen ylinopeussakon? Nähtäväksi jää oppiiko sitä virheistä.