Hömppävideo. Ei laadullisesti hyvä, eikä varsinaisesti edes aiheessaan loistava esimerkki. Päätin kuitenkin, että yritän videokuvailla noita otuksia enemmän, kun niistä on kauhean vähän mitään matskua vertailukohdiksi tai muiksikaan omien mielikuvien vahvistuksiksi. Ja niin edelleen. Joten kun tänä aamuna sattui minikamera taskussa olemaan ja Keltsi tuollaisen hiiltyneen kepin löytämään, niin pitihän sitä riemua yrittää kuvata. Ikävä kyllä, myöhästyin tietysti hiukan, kun en heti muistanut kameran taskussa oloa ja se hauskin osuus alusta jäi kuvaamatta, kun Kepa ihmetteli moista mustaa möykkyä, tökki sitä ihmeissään ja hyppeli riemuissaan. Vaan parempi tämäkin kuin ei mitään (muuten Kepan vapaata hömpöttelyä kepukan kanssa, mutta pari kertaa otin niinkin huiman suorituksen kuin istumisen  keppipalkalla - et saa kiinni leikkiähän tuo tykkää lelujen kanssa mennä, yleensä vaan juoksee villiä ympyrää, nyt ei intoutunut ihan siihen).

Ranskasta on kaikesta päätellen palattu. Reissu oli ennen kaikkea hauska. Lisäksi sää suosi, aurinko paistoi, maisemat oli kauniita - eikä sovi unohtaa briardeja . Kiitos kaikille asianosaisille taas muutamasta lisävuodesta ja vatsalihastreeneistä! Toki näiden tapahtumien avulla yrittää aina pysyä myös jonkinlaisella briardkartalla.

Muilta osin palataan kuulumisiin paremmalla aikaa. Treenailut ei oikein reissun jälkeen ole taas käynnistyneet - vaan ehkä ne menee samassa tahdissa hiilareista eroon karistautumisen kanssa (tuollaisilla reissuilla hiilareitten välttely on vaan niiiin kovin vaikeaa kuin myös reissun jälkeinen hiilarikierteen katkaiseminen - mutta luotetaan siihen että kun hiilarilöysyys vähenee, niin treeni-into samassa vauhdissa nousee). Jos ennen reissua parhaani mukaan yritinkin vältellä saapuvaa syksyä, niin nyt on todettava, että se on väistämättä saapunut Suomeen. Karu paluu sateisiin keleihin ei myöskään ole ollut omiaan treeni-intoa auttamaan. Kun päivästä toiseen tulee vettä taivaan täydeltä, tekisi mieli käydä talviunille. Sateesta on kuitenkin hyötyäkin. Siitä todisteena alla oleva kuva tämänpäiväisestä kantarellisaaliista. Tuossa omassa metsässä nuo on tuntunut aina nousevan vähän myöhemmin kuin kuulee muualla nousevan ja sato näyttääkin nyt olevan parhaimmillaan (toki asiaan on vaikuttanut myös tähänastiset kuivemmat kelit, joiden aikaan kanttikset tuntui osin kuivuvan pystyyn).