Cessien & Kipin agilityn alkeiskurssit, 2.kerta

Uusina

  • Keinun räminää
  • Putkea
  • Kontaktia a:n alastulolla

"Vanhoina"

  • Keppejä (4 kpl vinoa)
  • Aitoja

Cessie hiffas jo hiukan keinun rämistelyn hauskuutta. Sen kanssa on muutenkin niin kiva tehdä, kun nykyään se ei juurikaan häsellä tehdessä ylimääräistä, mutta tekee yleensä vauhdilla sen mitä tehdään (tosin uusissa asioissa varsinkin namilla otettuna jää joskus miettimään). Muutenkin jotenkin niin mutkaton ja varma - ja kestää edelleen Onnin käsittelyssä (the ultimate test). Toki se sitten vuoroa odotellessa pyörii selällään, ottaa kättä suuhun ym pentumaista, mutta saahan se.

Kipin kanssa pitää muistaa, että se on vauva vielä (ja vielä vauvamaisempi kuin ikänsä) ja tärkeintä on häiriössä mun kanssa tekemään pystyminen / siihen totuttaminen ja ylipäätään uusiin asioihin tottuminen ja kokemusten saaminen. Siis hitaasti ja helposti - niiden varsinaisten asioiden oppimisella ei kiirettä.

 

Agista paluumatkalla pysähdys metsään

Onnin pikku jäljen vanhenemista odotellessa esineruutu

Cessie: Eka ja vika yhdessä vieden, nopsasti (vaikka varsinkin vikalla joutui haistelemaan ja silloin toki hidastuu, kun jää etsimään), välissä kaksi, jotka vein koiran istuessa ruudun reunalla (ihan jees, ensimmäisellä viedyllä pieni tyhjä kiekka, mutta lähti uusiks ja molemmat reippaasti - joutui etsimään ja ihan bueno)

Kipi: Sama systeemi. Nopsasti (kun se menee lujaa, niin se myös menee lujaa, ihana) ja hyvin - helppo harjoitus, joutui kuitenkin vähän käyttämään nenääkin.

Ruuti: Ensimmäinen yhdessä viety ok, toinen yhdessä viety vietiin liian pitkälle ja heitin siitä vielä liian pitkälle kohtuu hankalassa maastossa. Jäi haistelemaan jotain matkalla aika alkuun - tosin sitten kun mentiin lähemmäs etsi ja etsi ja etsi vaikka kuinka kauan ja laajalta alueelta (liki koko ruudun) eli joku ihmeellinen motivaattori sillä kuitenkin on. Voi Ruuti. Pitäis muistaa ottaa jokainen koira omanaan ja muistaa ihan oikeesti, että ne on erilaisia ja muuttaa tapoja ihan kunnolla sen mukaan (ei vaan jotain pientä koirakohtaista hienosäätöä). Vikaks vielä ihan lähelle yhdessä viety, onnistui, leikki, kehut, pois - ja loppuun sai hyppiä olkapäilleni, pusia ja halitella ym, kun itse kyykyssä (näitä Ruutille enemmän, se kun niin selvästi tykkää!). Ruokapalkkaa vois myös kokeilla.

Kaikilla kolmella esineenä punottu lötköpatukka.

Onnilla en ollut oikein tyytyväinen sen paremmin esineruutuun kuin jäljestämiseenkään. Esineruutu ok, kaikki löytyi, mutta jotain puuttui. Jälki parani toisen maasta löydetyn rasian jälkeen ja siitä loppuun ihan jees. Eli jana, josta jälki lähti vasemmalle, kaksi kulmaa vas, jonkin verran ennen molempia kulmia maassa sammaleen alla rasiat säilykesafkaa, lopussa keppi (ruoka + narupallo). Tokan rasian jälkeen jo ihan jäljestämisen näköistä menoa. Yritetään vähintään toinen samanmoinen (ehkä vähän pitempi kuitenkin - ne jälkimerkit, jos ei löydy, niin pakko tehdä kiiruusti uusia). 

 

Paremmalla aikaa ei nyt edelleenkään saanut otettua mitään.