Juuri kun tiistaina saatiin vihdoin ne viimeisimmät edellisessä päivityksessä mainitut jäljet tehtyä, niin keskiviikkoiltana alkoi sataa hiljakseen lunta. Lumentulo jatkui torstain ja pakkasen ja lumen myötä maisemat muuttuivat kauniin valoisiksi. Perjantaina lumentulon loputtua käväistiin polkaisemassa vielä  kohtuullisen vähälumisessa metsässä pienet janatreenit, ettei suunnitelma ihan mönkään menisi ja edes jonkinlaiset lyhyemmät pätkät saataisiin talven varalle tehtyä. Hyvä, että käväistiin, sillä tänään sunnuntainahan on lumimyräkän myötä saatu kinoksia ihan urakalla lisää. Mukavaahan se olisi, jos talvi tulisi näin kerrasta, eikä tulisi niitä plussaräntäkelejä enää, mutta valitettavasti taitaa olla toiveajattelua. Loppuviikolle sääennuste näyttää jo päivisin plussaa. Noh, sittenpähän ehkä päästään taas tekemään niitä pikkujälkiä - ja olisihan noita muitakin lumetonta ja pakkasetonta aikaa vaativia hommia kotona vielä riittämiin. Ainakin alkuviikko kuitenkin nautitaan lumesta ja valkeudesta!

Lauantaina käytiin Kirkkonummella Skogsterin Mian luennolla. Paljon tuttua asiaa viettikoulutuksesta ja kisakoiran rakentamisesta pennusta alkaen, mutta myös jokunen uusi asia ja ajatus. Ei ole ollenkaan haitaksi näitä kertailla. Luennon jälkeen suunnattiin kohti Gesterbytä moikkaamaan Mellaa ja Annaa. Vauhdikas tyttönen on Mellakin ja niin ihanan helppo kuvattava ottaen asentoja ihan itsekseen vapaaksi päästettäessä - ja ilohan sen liikkumista vapaana onkin katsella.

mellajuoksee1b.jpg

mellajuoksee2b.jpg

seisooA.jpg

seisooB.jpg


seisoo4.jpg


ravaa1b.jpg

leikkia1.jpg

mella1.jpg

urhomella3.jpg

Josko lopun matskun saisi purettua myöhemmin.

Kirkkonummelta suunnattiin vielä ennen kotiin lähtöä Helsinkiin Ronaa, Taikaa, Sandraa ja Johannaa moikkaamaan. Olipa mukava nähdä pitkästä aikaa, vaikkakin viikolla kuultujen kovin surullisten uutisten myötä vähän haikeissa tunnelmissa (Ronalta löydettiin muutama päivä sitten imusolmukesyöpä). Itku ei ollut kaukana, mutta parempi vierittää ne kyyneleet Ronalta piilossa ja iloita niin kauan kuin on iloittavaa.

Sisällä kuvaamisen jaloa taitoa olisi syytä opetella... (jos ei heilahda, niin tulee keltaiset silmät, plääh)

rona1.jpg

rona2.jpg

taikaronasandra.jpg
Sandra, Taika & Rona

Ja olipa sitä selaitava vanhoja kuviakin aikaan ennen digikameroiden (joukossa on jokunen kuva, joka ei ole itse ottamani, kunnia kuvaajille, vaikkei noita enää muistissa olekaan).

ophelia2.jpg
Kuva: Annie Tabutaud

ophelia9.jpg
Kuva: Annie Tabutaud

Rompsu vietti meillä pentuna ja nuorena koirana monet mukavat hetket

rona1.jpg

Ja varsin täpäkkä on tyttö ollut vaavista asti

rona2.jpg

kaikki99.jpg
Elias, pikku-Rona, Plättä ja Tessi

romppe1.jpg

platta&ronsku2.jpg

Leikkejä Plätän kanssa

platta&rona5.jpg

ronsku2.jpg

plattaroonahk99.jpg
Plättä ja Rona kaverukset

ron6.jpg


kaik99.jpg
Alien-kuva uintireissulta

ron&plad.jpg

rontes.jpg

Rona & Tessi

rontes4.jpg

ronja32.jpg
Rona, Tessi ja Plättä kera Ronjan

tessiroonatk99.jpg

Tessi lempipuuhassaan pentuja leikittämässä. Rona muisti Tessin loppuun asti ja kovin pentumaisesti mielistellen tuli aina vastaan tauon jälkeen (vaikkei se muuten tyypillistä Ronalle olekaan). Kunnioitus oli selkeää (kuten kaikilla Tessin leikittämillä nuorilla nartuilla), vaikka vastapainoksi Tessi sitten myös  mielellään heittäytyi selälleen ja sitä sai purra ja retuuttaa - tiettyyn rajaan asti (jonka ylityttyä leikki muuttui sen verran rajummaksi, että asia tulee selväksi, mutta äärettömän kärsivällinen se oli pentujen kanssa ja nautti itsekin hurjasti leikittämisestä).

kaikki1999.jpg

Elias, Plättä, Tessi & Rona

kaikkietusivu.jpg

rontti2.jpg

ronaplattapiikkibertta2000.jpg
Rona, Bertta, vaaleassa vaiheessa oleva Plättä & Piikki

ronasert1.jpg