Viime lauantaina lähti Momo kotiin ja pikku pennelit jäivät orvoiksi. Tippa nousi itsellä silmäkulmaan, mutta pennuissa ei isoa ikävöintiä onneksi huomannut. Olivathan nuo toki jo viettäneet tarkoituksella aikaa erossa Momostakin jonkin verran - ja Momo alkoi erityisesti viimeisenä yönä komentelemaan pidempään jatkuvasta imemisestä jo vähän enemmän. Onhan niillä toki edelleen toisensa, ihmisseura ja jokunen koirakaverikin. Erityisesti Cessie on suosiossa:

cessie1.jpg

cessie2.jpg

cessie3.jpg

cessie4.jpg

Jos kuuden viikon tullessa täyteen tein vihdoin päätöksen keittiön mattojen ottamisesta kokonaan pois, niin seitsemän viikon kohdalla pennut puolestaan päättivät, että ulkoaitauksessa ei enää pysytä. Sieltä on Nuuskiksen johdolla kiivetty ja rynnitty ulos. Seuraansa Nuuskis on useimmiten saanut Harmaan ja myös Sintin ja välillä Fredan - tai sitten koko konkkaronkan.

Seitsenviikkoispäivänä heti maanantaina pennut pääsivät myös vähän pidemmälle reissulle. Ajelimme Espooseen Momoa - sekä tietysti Piaa ja Taraa - moikkaamaan. Momolla oli nisät tukalan täynnä maitoa ja koska eläinlääkäri suositteli, että kannattaa yrittää ilman Galastopia, niin päätimme pentujen kanssa käydä helpottamassa Momon oloa. Samalla saatiin pennuille kokemus uudesta paikasta - ja ennen kaikkea yksittäinen pieni kävelyretki. Kävelytin nimittäin pennut yksittäin hihnassa autolta Pialle sisälle. Matka ei toki ollut pitkä, mutta siihen mahtui autotien vierus, talon päädyn kierto, vähän rappukäytävää, hissimatka ja vielä ylhäällä tietysti sisälle meno. Antoisaa oli seurata jokaista pentua yksittäin uudessa ympäristössä ja uusien kokemusten parissa ja reaktioita asioihin. Kokonaisuudessaan homma sujui kuitenkin reippaammin kuin olin odottanut. Kuvia vierailulta löytyy Pian blogista.

Keskiviikkona puolestaan vierailtiin pikaisesti pööditreeneissä moikkamassa ihmisiä ja vähän katselemassa maisemia. Muutoin viikko on kulunut normaaleissa pentupuuhissa. On tutustuttu viimeisiinkin kääntämättä olleisiin kulmiin kotinurkilla eli käyty tassuttelemassa puuvajassa ja vähän kävelemässä metsässä. Mahdottomia sienensyöjiä vaan ovat pikkumiehet, joten kovin ei olla metsäretkiä tavaksi otettu.

Ihan pikkuisen on kokeiltu pentujen kanssa jälkeä. Ihan vain sen verran, että tavoitteena olisi, että jokainen pentu olisi luovutukseen mennessä päässyt kaksi muutaman metrin pikku pätkää ajamaan. Saa nähdä kuinka käy. Samoin on aloitettu naksuun ehdollistaminen - sekin tosin jäänee korkeintaan pariin kertaan per pentu, mutta hauska on ahmatti-ipanoita seurata. 

Tänä iltana yksittäisleikitettiin viimeisen kerran koko porukka tällä kokoonpanolla. Pian koittavat ensimmäiset haikeat eronhetket... Yritän pitää sen mahdollisimman pitkälti poissa mielestä viimeiseen asti (jokunen uneton yö on kyllä jo vietetty), joten todettakoon leikkimisestä, että kaikki lähtivät mukaan leikkiin, Äijä palautti aivan ihanasti lelun syliin asti (ei ole sitä ihan joka kerta tehnyt ainakaan tuossa määrin) ja Pinkelssonpa se vasta yllättikin. Se on aina saalistanut tosi hyvin ja taistellutkin ok, mutta jäänyt sitten pureskelemaan lelua yksinään tmv, eikä sitä ole houkuttelemallakaan saanut oikein hyvin luokse. Nyt sekin palautti lelun jokaisella kerralla innoisaan. Ihana Pinksu.   

Seitsenviikkoiskuvia:

nuuskis9.jpg

Nuuskis

patkis2.jpg

Pätkis

pinksu2.jpg

Pinksu yllä ja alla

pinksu1.jpg

sedrik2.jpg

Sedrik

sintti6.jpg

Sintti

aija1.jpg

Äijä

fredajalka3.jpg

Freda

harmaa4.jpg

Harmaa

keltsi8.jpg

Keltsi

patkisharmaa1.jpg

Pätkis ja Harmaa vauhdissa

patkisharmaa2.jpg

pinksuaija4.jpg

Pinksu ja Äijä

sedrikfreda2.jpg

Sedrik ja Freda

hulinaa4.jpg

Nuuskis, Pinksu ja Freda

keltsiaijakeppi1.jpg

Keltsi ja Äijä

sedrik1.jpg

Sedrik

sinttinauha.jpg

Sintti löysi kehänauhaa

nauha1.jpg

Jonka kimppuun kaikki pian rynnivät

nauha2.jpg

nauha2.jpg

nauha3.jpg

nauha4.jpg

sintti1.jpg

Sintti

aija3.jpg

Äijä

harmaa3.jpg

Harmaa

hulinaa3.jpg

Hulinointia puskissa

hulinaa2.jpg

jalkakeltsinuuskis.jpg

Keltsi ja Nuuskis

keppijalka1.jpg

nuuskis10.jpg

Nuuskis

pinksufredasedrik1.jpg

Pinksu, Freda ja Sedrik

sedrik4.jpg

Sedrik

aija2.jpg

Äijä

harmaapatkis1.jpg

Harmaa edessä, Pätkis taaempana

keltsi3.jpg

Keltsi

keltsi2.jpg

fredamutanenahulinaa.jpg

Freda mutanenä etummaisena

patkisnuuskis.jpg

Pätkis ja Nuuskis

Nyt on auto pakattuna ja aikaisin huomenaamulla lähdetään kohti Vehmersalmea ja tehdään odotettu pikainen visiitti paimennusleirille!