Otson hieronnan (nyt on kolme suht perättäistä kertaa täynnä - lisää pienen tauon ja syksyä kohden lisääntyvän liikunnan jälkeen) kautta startattin matkaan kohti helteistä Loviisaa (matkalla ajeltiin mm. vuoden helle-ennätyksiä juuri rikkovan Lahden läpi). Kivaa ja hyödyllistä oli. Kuvia löytyy onneksi (hyviä ja paljon!) muilta - oma kamera kun ei ollut eikä ole sumumoodissaan oikein vireessä.

Jotain olisin voinut jättää väliinkin. Kuten Kipin häkkiepisodin (koira juoksee pitkin parakin käytävää vetuketjusta tai jostain muusta rikkoutuneesta osasta karvoihin kiinni juuttunut kevythäkki perässään, muut omat koirat valtoimenaan käytävällä yleisessä sekamelskassa (se kevythäkki oli oven edessä koirien kulkuesteenä) ja kaikki muut huoneet tietysti räjähtävät ympärillä haukkuun ja meteliin) - ihan heti en edes saanut koiraa häkistä irti, kai sitä sattuikin). Tai Cessien vähän arvoitukseksi jääneen sairastumisen ja sitä myötä leirin kesken jäämisen. Tai oikeastaanhan tuo oli hyvä asia, että leirillä tajusin, että jotain on (ja on ollut jo jonkin aikaa) vialla - Sebastian ei lainkaan normaaliin tapaan innostunut leikkimään sen kummemmin Pätkän kuin Aaponkaan kanssa, eikä muutoinkaan ollut oma iloinen itsensä. Kotona se olisi edelleen voinut mennä helteen tmv. piikkiin. Kuumetta oli jonkin verran, samoin tulehdusarvot koholla. Miksi, se ei täysin selvinnyt. Antibioottikuuri ym. toivottavasti kuitenkin auttavat.

Jos välillä ajatukset olivat Cessiessä ja keskittymiskyky muualla, niin ainakin pikku Pepin kentällä käynnit ja itsensä voittamiset saivat spontaanin hymyn nousemaan huulille.

Ihana oli nähdä myös Pätkää ja Aapoa, jotka molemmat ovat varsin mukavan oloisia nuoria briardpoikia. Enemmänkin kasvatteja olisi olut kiva leikin tiimellyksessä nähdä (itse en mitään lajista itsestään ymmärrä ja olen kovin käsi koiran kanssa mitään siihen liittyvää kentällä tehdessäni, mutta edelleen uskon siihen, että aika paljon perusasioita koirasta pystyy maalimiehen kanssa leikkimisen perusteella näkemään) - ehkä ensi kerralla sitten ja loistavaa, että kuitenkin te!

Kiitos oivasta leiristä niin järjestäjille, kouluttajille kuin muille osallistujillekin!