Onnin & Piikin fyssariajat.

Oon pitkittänyt Onnin kanssa hyppyjen (ja aan) ottamista, kun viime fyssarikäynnillä se selvästi oli kipeä (vaikkakin meni esteet puhtaasti ja kevyen näköisesti juuri ennen edellistä käyntiä alkukesästä). Tarkoitus oli käyttää se jo aiemmin kesän aikaan osteopaatilla (kun fyssarikin jäi edellisen kerran jälkeen pariksi kuukaudeksi lomalle - nyt palasi), mutta se jäi muiden jalkoihin. Samoja ongemakohtia löytyi nytkin - ja lisäksi kovin kireät lihakset. Noh, repivä (ja koheltava) liikkumistyyli, minkäs teet (ja valitettavan usein lämmittely jää olosuhteiden pakosta pois, kun nuo sinkoavat joukolla kilvan kirmailemaan). Kuun viimeiselle päivälle on osteopaattiaika varattuna ja hieroja täytyy myös tilata. Josko niiden jälkeen jo uskaltaisi hyppyyttääkin... tiukalle ja kovin myöhäiseen menee tämän kauden osalta edes aloitus, mutta... noh, katsotaan ainakin, miltä näyttää. Piikki on ikäisekseen vallan vetreässä kunnossa, hömpöttää menemään kuin nuori poika ja liikkeetkin on ihan kondiksessa - lihaskatoa kyllä alkaa olla jonkin verran ja takajaloissahan on vähän ollut tärinää silloin tällöin (b-vitamiini pitää siis muistaa antaa). Muutaman viikon päästä tulee jo 11 vuotta mittariin. Fyssarilta saimme mukaan myös litran pullon omegamaxia - onpas meillä mukava fyssari!   

Näin nää päivät menee, että välipäiviä kaikesta tekemisestä vaan tulee väkisin (taas monta päivää, ettei suurimman osan kans juur mittään) - kun jopa kesken hurjan treenikimaran käy näin, niin ei edes tarvitse ajatella, miten muulloin (nytkin vasta menossa pikapäikkäreille yövuoron jäljiltä - viime yö siis töissä, aamusta heti fyssariajat ja siitä ei-koira-aiheisille asioille - nyt ollaan jo tajunnan rajamailla). Vaan Kipi kun on pitänyt keskiviikkoisen osteopaattikäynnin jälkeen ulkoiluttaa yksinään, ettei revittele liikaa muiden kanssa, niin johan se nostaa ulkoilutuserät vähintään neljään joka kerralla ja väkisin syö aikaa. Lauantaina kuitenkin taas helpottaa siltä osin, kun Kipi saa luvan liittyä muiden joukkoon (Onnin & Piikin pitää puolestaan ottaa vähän rauhallisemmin, mutta se ei aiheuta lisävaivaa samalla tapaa, kun isot pojat joka tapauksessa ulkoilee erikseen  - tytöt vaan pääsee nyt vähän vähemmän (yleensä pääsevät kaikkien poikien kanssa, nyt ei).

Toisaalta, Onnille kun saan edes sen yhden ajan kanssa tehdyn metsäjäljen vielä alle (tähänastiset vähän tuollaisia pikaisia kokeiluja), niin homma on siltäkin osin saatu alulle. 

Huomenaamulla (tai oikeammin yöllä) kukonlaulun aikaan olisi tarkoitus startata kohti Vaalaa ja pohjoisen briardleiriä, kauniita maisemia ja ihania Tete, Saga & Kirppu pentusia!