Tänään yritettiin niitä ajan kanssa juttuja ihan kotosalla (muuta ei tosin sitten ehdittykään).

Otson kanssa pellolla tottista narupallolla. Ihan himppu seuraamista (kokeilin palloa kainalosta seuraamisen edistämiseen - kaikkea voi kokeilla mielellä, mutta tiedä sitten yritetäänkö mitään tällaista sen enempää), pari tokon liikkeestä maahanmenoa, läpijuoksuluoksetulo, tokon liikkeestä seisomisen mieleenpalauttelua ja loppuun vielä toinen läpijuoksuluoksetulo (nopsempi kuin eka) ja leikkimistä.

Bertalle idarin mieleenpalauttelua (nameilla + narupallolla), loppuun pieni pätkä seuraamista ja leikkiä (se niin tykkää ympäri-pyöri tempuista ja villiintyy noissa pallon kanssa kuin nuori tyttö - sellaiselta se toki vaikuttaa pelloilla ja metsässä ulkoillessakin, ihan uskomaton välillä, kyllä paljon puuttui vauhtia (vaikka sitä toki riittikin) sen ollessa pari päivää hoidossa, multakuonopepsukka).

Cessien kanssa nenäkosketuksia navetan seinustan kivellä juustomakkarapalkalla. Nyt meni hienosti! Olin varautunut ottamaan tätä pitempäänkin (niitä ajan kanssa juttuja), että saadaan lamppua syttymään, mutta ei tarvetta. Lopuksi pellolla pieniä seuraamispätkiä narupallolla (palkka askeleesta-muutamasta joko istumisen kautta tai suoraan liikkeestä - loppuun pari sivulletulosta ja saalistuksesta). Nämäkin meni hienosti! Oli täysillä mukana koko ajan, kontakti ei laskenut missään vaiheessa - jos saadaan kentällä sujumaan samaan malliin, niin voidaan ruveta ottamaan pitempiä seuraamispätkiä (Cessien kanssa ollaan kyllä niin vauva-alkeissa, että - raasu jäänyt niin noitten pentueitten jalkoihin).

Keltsin kanssa ensin namilla pikku jutut (istu, maahan, ympäri, pyöri - ja juustomakkaranpalalla pari sivulletuloa - eihän tämä sellaista sujuvaa ole kuin muilla, mutta ei tarvitsekaan) ja sitten narupalloleikkiä. Innostuu kyllä heti salamana pallon liikkeen maantasalla nähdessään. Sitä kun vähän ylettyi koskettamaan etusormella korvanlehdestä (kun se humpelsi pallon kanssa ympärillä lällätellen), niin koko koira oli sulaa vahaa ja ryömi, kaatui, lyyhistyi syliin pallonsa kanssa - pieni ei vaan voi vastustaa kosketusta ja hyvänäpitoa. Voi rakkaus. Olipa ihana leikkiä sen kanssa, päivän hyvänmielentuokio. Aurinkoisella pellolla istuskellessa tuli ihan sellainen olo, että voiko juuri mitään parempaa ollakaan (ja paljon kivampaa kuin mikään liikkeitten treenaus). 

Onnille muutama jäävä ja luoksetulo. Yksi istuminen, yksi maahanmeno +  luoksetulo, seisominen, seiso + luokse ja loppuun kaksi seisomista. Luoksetulot oli nyt hyvät ja  nopsat loppuun asti!

Kipille ensin pihassa makupalalla kokeillen yksi istuminen + paikalla istuminen, yksi eteenistuminen ja sitten vähän enemmän ajan kanssa muutama ali ja peruuttaminen (tuskinpa se noista edelleenkään ihmeempää hiffaa, mutta jotain saadaan mieleen ja selkäytimeen). Lopuksi lyhyt narupalloleikki pellolla.

Ruutille vihdosta viimein ajan kanssa sitä paikalla istumista (+ sekaan normi-istumista). Ensimmäistä kertaa päästiin kunnolla kokeilemaan, pari metriä vaan matkaa, kohtuu lyhyt aika. Nouseehan se sieltä vielä helposti perään, mutta nyt saatiin useampi toisto, joten ensikerralla varmaan hautumisen jälkeen jo paremmin. Pellolla pari nopsaa eteenistumista namilla ja loppuun vähän narupalloleikkiä (välillä kestää hetken lämmetä, mutta sittenhän se on omalla tavallaan pro!).

Vaaleanpunaiset lasit päivä vai oonks mä vaan hyvällä tuulella.

Ihana päivä! Ilmakin just sopivan aurinkoinen, sellainen alle 25 astetta, mutta aurinko paistoi pilvettömältä taivaalta (eikä mitään kosteuksia tai muita painostavuuksia ja ahdistavia kuumuuksia) - oikea vanhan ajan suomalainen kesäpäivä. Toki mulle vähempikin lämpö riittää ihanteeseen, mutta tällainenkin on kiva, kun ei mennä liiallisuuksiin.

Juu, syö ne kaikki marjoja suoraan puskistakin. Karviaiset taitaa olla suosituin herkku, vaikka muutkin menee. Eipä tarvi enää antaa kädestä kenellekään, vaan puskista löytyy koko porukka. 

Muista etsiä: jälkimerkit (tai etsi tarvikkeet ja tee uusia), treeniliivit x 2, pk-liivit, jälkinaru! Edelleen kateissa näin kautta aloitellessa...