Nyt on vähän (ja ikävä kyllä paino sanalla vähän) testailtu Bertan jalkaa, mutta eipä juur muuta mainitsemisen arvoista koirasaralla. Kesälomailu siis muiden kuin lauantain tokoilijoiden osalta jatkukoon.

Ikävä kyllä tokoilijoiden kanssa joudutaan (tai ainakin pitäisi, saa nähdä toteutuuko) ottamaan taas treenispurtti vaiheessa, jonka pitäisi olla lähinnä kisoja edeltävää virittelyä ja lepoa (mahtaako tuollainen meillä koskaan onnistua, kun kaikki jää aina kovin viime tinkaan). Bertan jalka vaikutti kestävän treenailun - tai sanotaan, että koira teki iloisesti ja vauhdilla, mutta hiukan näytti anturan kuluma pahemmalta treenailun jälkeen kuin ennen treenailua. Eli koiraa se ei kuitenkaan ainakaan isommin tuntunut tässä vaiheessa vaivaavan.

Nyt näytti merkin kierto ja merkille pysäytys sujuvan samoin kuin ruutuun meno (sen pidemmälle ei tuota liikettä ole otettukaan). Merkin kierto ohjattua noutoa ajatellen esineiden ollessa merkin takana ihme kyllä sujui myös. Sen sijaan itse ohjattu nouto on haparoivaa - ja merkille lähetyksen kerahan sitä ei ole vielä koskaan edes otettu. Saatikka että koira olisi koskaan edes nähnyt oikeita ohjatun noudon kapuloita (Siniltä tosin onneksi saamme sellaiset lainaksi, joten päästään vielä edes kokeilemaan ennen koetta). Juu-uh, huoh, täytyy sanoa, että varsinainen vitsi on kyllä nyt tuonne evl:aan osallistua. Ennenkin on keskeneräisiä koiria temmattu mukaan, mutta tämä on kyllä jo omaa luokkaansa. Nyt kun on näihin isompiin uusiin juttuihin keskitytty, niin muut liikkeet on lisäksi likimain kokeilematta (ja esimerkiksi metalliesineen noutoa hyppyesteen yli ei olla koskaan edes testattu).

Oletuksella, että avo-liikkeet saadaan pääpiirteissään haltuun nopsemmin, on Otso saanut suurimmaksi osaksi vielä odottaa treenivuoroaan. Että näillä eväin...