Meidän vetskujen synttärisyksy jatkuu ja tänään vietetään Bertan 12-vuotissynttäreitä. Paljon onnea rakas hupsu pieni mutakuono! Toivottavasti onnellista aikaa on vielä paljon jäljellä. Lämpimät ajatukset lähtevät näinä hetkinä aina myös aivan liian varhain sateenkaarisillalle siirtyneelle Obi-veljelle.

(puolen minuutin pikaklippi synttärisankaria - ihan omana itsenään mutanenineen päivineen - ei tuo enää pitkiä aikoja pysty "kerjäysasennossa" olemaan, niin kuin ennen, mutta pystyy kuitenkin)

ja vielä toinen minipätkä  (mutineen päivineen edelleen - kyllä sen liikkumisesta jo iän näkee, mutta into ei ole hiipunut mihinkään)

Täyteen buukattu viikonloppu käynnistyi suunnitelmien mukaan ja lauantaina ehdittiin muun muassa ajella Seinäjoelle KV-näyttelyyn. Olen aina sanonut, että Onni voi aloittaa näyttelyuransa (tai ainakin serttien metsästyksen) sitten eläkevuosina ja nyt kun 10 vuotta tuli täyteen ja sitä myötä monen näyttelyn ilmaiskehät avautuivat, oli mitä oivallisin hetki aloittaa sunnitelman toteuttaminen. Uroksia oli ilmoitettu mukaan kuusi ja suurimmalla osalla kehäketuista oli jo sertit täynnä, joten ihan kärkeenkään ei olisi sertin saamiseksi tarvinnut sijoittua - kunhan se eri ja SA vain tippuisi. Tippuihan ne ja vähän enemmänkin: Onni oli lopulta paras uros. "Super bewegung, super bewegung" tuumasi tuomari moneen kertaan ja muutenkin erinomainen arvostelu. Pipsalle kiitos handlauksesta! Piti ihan tarkistaa ja pentuluokkien jälkeen Onni on käynyt vuosien varrella yhteensä neljässä erkkarissa (tuloksella 4xeri, 1xvasert, 1xurosten parhaat liikkeet) ja kerran junnuluokan näyttelyssä - sekä tietysti tämän vuoden selectionnessa (tuloksella SEL PU2). Oli kait se siis jo aikakin. Aloitus oli positiivinen, mutta mitäänhän se ei jatkosta takaa.

 

(mun piti näitä videoklippejä yrittää lisäillä vähän joka päivitykseen, mutta se on jäänyt - tässä kuitenkin pätkä Onnia kymppivuotissynttäreiden jälkeen ulkoilemassa kuvattuna, Cessien ja Kipin kanssa lähinnä, vilahtelee siellä Berttakin - myöhemmin yritän tässäkin kiriä)

Myös Ruuti pääsi käväisemään turistina näyttelyhallissa. Ihan ensimmäistä kertaa elämässään missään tuollaisessa tapahtumassa - ja pitkään, pitkään aikaan edes ihmisten ilmoilla (ihan pikkupentunahan noita tuli kuskattua, kun oli vielä ajatus, että lähtisivät omiin koteihinsa, mutta kun tuo muuttui, muuttui aktiivisuuskin, ajatuksella pärjätään kait me keskenämme vähemmälläkin... ikävä kyllä se ei ole jäänyt vain vähän vähemmäksi, sillä tajusin tuossa alkusyksystä, että Ruuti ei ole koskaan edes nähnyt muun rotuisia koiria kuin briardeja, eikä oikein vieraita ihmisiäkään pitkään aikaan). Nyt tulikin kerralla vaikka mitä uutta: hallia, ihmisiä, koiria, vedettäviä häkkejä, kuulutuksia ja ties mitä. Ulkona homma oli ihan jees ja kaikkiin olisi pitänyt päästä tutustumaan, sisällä tungoksessa alkuun vähän ahdisti, mutta varsin äkkiä alkoi helpottaa. Myyntikojuilla tuli hiukan norsu posliinikaupassa olo honkkelin kanssa, kun kaikkea olisi pitänyt päästä tutkimaan, maistamaan ja ottamaan suuhunsa - ja vinkulelut, ne nyt ainakin olisi pitänyt saada. Aikansa hinguttuaan Ruuti saikin oman vinkuvan pehmonorsun ja viimeistään silloin oli jänskätys ohi, eikä norsusta olisi enää luovuttukaan. Varsin positiivista, että tuollaisessakin tilanteessa lelu kelpaa ja kanniskelee mielellään. Ei se siis vielä ihan menetetty tapaus liene ja sikäli tervepäinen poika, että vaikka se on kovin tottumaton asioihin ja vähän ihmettelee, niin se myös tottuu niihin suht nopeaan.

Sunnuntaiaaimuna loppu viikonlopun suunnitelmat sitten äkisti muuttuivatkin, kun Piikki sairastui. Näitä hetkiä olen pelännyt, kaikki on mennyt niin pitkään niin hyvin. Sattuu, raastaa ja ahdistaa ihan hirvittävästi. Voimia rakas Piikki. Minä toivon, toivon niin kovin.

Bertan synttäritkin on siis sujuneet vähän apeissa merkeissä ja sitä myötä myös tälle viikolle suunnitellut jälki- ja muut treenit saavat väistyä. Piikki on nyt tärkein, enkä pystyisi treenailuihin keskittymäänkään - jos talvi ei vielä tule, niin katsotaan myöhemmin. Päivä kerrallaan katsotaan myös, miten käy keskiviikolle suunnitellun reissuun lähdön.