Viime viikonloppu vierähti messarin merkeissä. Ihan mukava viikonloppu kaikkineen ja Otson & Cessien kanssa on kovin helppo likkua missä vaan. Siitä huolimatta tällaista koirien-pitää-saada-olla-villejä-ja-vapaita-ihmistä aina hiukan ahdistaa. Tuloksetkin oli molempien osalta mukavia. Otso oli lauantaina paras uros ja sai siten V-09-tittelin, lisäksi VSP ja vetsku ROP - ja sunnuntaina puolestaan paras uros kakkonen ja ROP-veteraani. Cessie oli junnunarttujen ykkönen kumpanakin päivänä, mutta lauantaina tuomarilta ei yhdellekään junnunartulle herunut eriä, joten ei myöskään titteliä - sunnuntaina sen sijaan eri tuli ja sitä myötä myös PMJV-09-titteli. Molemmat pääsivätkin sitten mummolaan karanteeniin (etteivät tuo pennuille pöpöjä) ja ovat edelleen sillä tiellä. Katsotaan kuinka pian uskallan ottaa takaisin. Ikävä on jo.

Nean pennut kasvavat ja tänään painot olivat jo 1200 ja 1500 gramman välillä muilla paitsi pienellä punamustalla. Silmät alkoivat viikonlopun aikaan hiukan raottua ja ovat nyt jo auenneet hiukan lisää. Vipellys alkaa olla melkoista, jaloilla pysytään jo varsin hyvin, istumista tapaillaan ja päitäkin jaksetaan kannatella jo pidempään, vaikka elämä vielä onkin pääosin nukkumista ja syömistä. Alla naperoitten kaksiviikkoiskuvat:

Keltainen tyttö

(keltainen)

Merkkaamaton tyttö

(merkkaamaton)

Oranssimusta tyttö

(oranssimusta)

Pinkki tyttö

(pinkki)

Punainen tyttö

(punainen)

Roosa

(roosa)

Fawn

Sininen poika

Sinistä väsytti kuvattaessa ihan hirmuisesti

Ruskea poika (tällä hetkellä pennuista isoin)

(ruskea)

Punamusta pikkupoika

Merkkaamaton poika

(merkkaamaton)

Muilta osin kuuluu lähinnä pakkasta. Nytkin ollaan alle -20 asteessa, kuin myös parina edeltävänä yönä, hyrr. Tuntuu, että tällainen vanha talo huokuu kylmää niin seinistä kuin ikkunoistakin, vaikka lämmitetään niin pattereilla kuin puillakin. Pentujen huoneena keittiö on talon lämpimin paikka ja sellaisena syytä vielä pitääkin. Katsotaan sitten, kun pennut alkavat ulkoilla - tosin siihen mennessä olisi suotavaa pakkasten pikkuisen lauhtua. Ei liikaa toki. Maisemat ovat kauniit ja valkoinen joulu ja talvi tervetullut varmasti koirillekin.