Aamulla nurtsijäljet (Kaukajärvellä)

Juu, piti ottaa pian uusiks, mutta venähti se silti tänne asti. Noh, uusintakaan ei mennyt ihan putkeen (ehkä aavistuksen parempi kuitenkin, joten toivottavasti mennään edes eteenpäin.)

Pikkulintuja oli paikalla jo mennessä, mutta tietenkin muutama varis salamana paikalla, kun rupesin polkemaan jälkiä. Argh. Yritin niitä jälkien teon välissä pelotella tekemällä juoksusyöksyjä kohti ja huutaen kauheita kirouksia samalla - ja tottahan toki aina välillä huomaamattani vieressä kulkevaa pyörätietä meni joku ohi. Ei se vielä mitään, mutta vielä oudommalta todennäköisesti vaikutti, kun kykkiessäni ja nameja kylväessäni samalla huutelin maantasalta kirouksia (niille häiriköiville linnuille, vaan kukapa sitäkään osasi arvata). Ensimmäistä jälkeä ajamaan lähtiessä tien varteen pysähtyikin poliisiauto (ja kohta perään toinen)  - helpotuksekseni ratsasivat kuitenkin vain viereisen motoristikerhon jäseniä ja jättivät minut rauhassa riehumaan pellolle.

Cessien jäljellä oli hurjasti tyhjää - ja välillä en pystynyt hillitsemään itseäni, vaan niin jäljelle mennessä kuin kesken jäljenkin oli pakko jonkun kerran karjua niille variksille, kun edelleen siellä hiipparoivat. Tämän kun olisi saanut jätettyä väliin, niin ihan jees. Yllättävän vähän Sepe karjunnastani piittasi, joten sikäli toki positiivista, mutta... Jälki oli poljettu siten, että 10 askelta namia varpaassa, 10 askelta sekä kantapäässä että varpaassa, 1 tyhjä (jonka jälkeen lihapullan pala sekä kantapäässä että varpaassa), 10 askelta varpaassa, 2 tyhjää, jonka jälkeen lihapullan palat sekä kanta että varvas, 10 askelta kanta varvas makupaloilla, 1 tyhjä, jonka jälkeen lihapullanpalat kanta varvas ja loppuun 10 askelta varvas ja 10 askelta noin kolme namia per askel (varvas). Norminamit siis kuivamuonaa (tyhjien jälkeen lihapullan palat). Tyhjiä nyt sitten kuitenkin olikin huomattavasti enemmän ja pitempiä pätkiä. Ei ne niin suurta ongelmaa aiheuttaneet, etteikö tyhjien määrää voisi ruveta lisäämään - tuo lihapullat tyhjien jälkeen ei nyt tietysti vaan mennyt sekään ihan nappiin (ei ole tarkoitus tehdä kiirettä tyhjien yli).

Kipin jälki oli huomattavasti parempi kuin viimeksi. Ikävä kyllä tyhjiä oli varisten johdosta ihan kiitettävästi, mutta ei aiheuttanut suurta ongelmaa (vauhti kyllä kiihtyi ja toki sinällään harmillinen juttu, kun ei niitä tyhjiä todellakaan oltu vielä suunniteltu tähän väliin, eikä pitkään aikaan, mutta onneksi niitä namejakin oli jäljellä ja loppupätkä kokonaan namitettu). Nyt en laittanut loppukippoja, pelkkä kasa vanhaan tapaan loppuun. Askeleita yhteensä ehkä reilut 50 (10 varvas, 10 kanta-varvas, 10 varvas, 10 kanta-varvas, 10 useampi joka varpaassa).

Ruutin jälkikin ehkä parempi kuin viimeksi, mutta menee kovin helposti ryömimiseksi (ei sinällään paha juttu, mutta nenänkäyttö selkeästi häiriintyy silloin). Menee paremmin kanta-varvaspätkillä (kuin pelkillä varpailla), joten josko seuraavaksi joku jälki kokonaan niillä. Samaan tyyliin tehty kuin Kipin.

Pidemmät jäljet olisin mielelläni tehnyt, mutta näiltäkin ehti hävitä niin paljon makupaloja, että ei tuolla kyllä mahdollista.

Onnille L-muotoinen, yksi kulma vasempaan, lopussa keppi. Matkalla muutamassa kohtaa lihapullanpalat, mutta liikaa oli varikset ehtineet niitä syödä. Josko Onnille seuraavaksi pellolla jokunen ihan reilusti namitettu jälki.

 

Paremmalla aikaa -jutut odottaa edelleen.