Su-iltana agin alkeiskurssien aloitusluento

Muistilistaa (siihen ja muuhun liittyen):

 • ohjauskäsille tuleminen, molemmin puolin
 • palkalle lähettäminen
 • kiertäminen, molemmin puolin
 • "ali"
 • nenäkosketukset
 • kiertäminen niin, että kääntyy ohjauskäden suuntaan (pyörähtää ympäri, takaisin päin)
 • pakkovalssi
 • peruuttaminen
 • venytykset
 • keinun räminä
 • tasapainoilu

Iltapäivällä (Ipo-klubin kentän hiekkaparkkis)

Cessie: 1. kierros pieni tekeminen ennen ensimmäistä palkkausta, seuraamista sivulle, kontakti,  jaksotus, palkka  - 1 askel palkka - 4/8 askelta istuminen, palkka - 4/8 askelta suorapalkka - 4/8 askelta, istuminen, uusi 4/8 askelta, istuminen, palkka tai suorapalkka - palkka suoraan sivulletulosta. 2. kierros samaa, lisäksi pari maahanmenoa ja yksi odottava maahanmeno (kats ok, ei s k).

Onni: Maahanmenoja (muista ennakoiva merkki), nopeista palkka, yksi luoksetulo taakseohiheitolla. Yksi seuraaminen kävellen n.10ask, juosten n.12-14ask, palkka kädestä oikealle pyörähtäen (ennakoimisen/jätättämisen estämiseksi).

Kipinä: 1. kierros leikkiä karvapatukalla, huomio nopeissa, sähäköissä, laajoissa saalisliikkeissä. Kunnon purut ja vastustamiset. Rauhan/kanavoinnin opettelua. Kaulapannasta kiinni ja saa kantaa lelun autolle, jossa vielä yritetään pitämistä. 2. kierros leikkiä narupallolla, yittäen saada ote palloon (ei naruun) ja puremaan sen verran lujaa, ettei irtoa vedettäessä, heitoilla säpäkästi perään, pari rauhaa/kanavointia (ei juuri pidä palloa - karvapatukkaa paremmin).

Ruuti:  1. kierros leikkiä karvapatukalla, yrittäen saada hommaan nopeutta ja intoa, erityisesti saalistuksiin. 2. kierros leikkiä narupallolla.

 

Illalla (Ipo-klubin ruohokentällä)

Kipinä: Ohjuskäsille tulot, pari molemmin puolin, makkaralla. Lelulle lähettäminen (narulelu) esteen yli (kerta suuntaansa) ja aukealle lelu yhdessä vieden ja suoraan lähettäen. Kiertämistä (iso puinen rulla) molemmin puolin pari kertaa. Leikkimistä narulelulla, intoa myös estämällä kädellä pääsemästä leluun / työntämällä pois ja siitä hyvä puru ja vastustus

Ruuti: makkaralla juoksuaskelin ja yrittäen saada intoa, sivulletuloa, vähän seuraamista (palkka käden noston jälkeen tai jokunen kerta suoraan, suoraan seuraamisesta tai mahdollisimman nopean istumisen kautta), pari maahanmenoa. Leikkimistä narulelulla, kädellä estämiset ja työntämiset.

Onni: hiekkakentällä pari maahanmenoa ennakoivalla merkillä ja yksi suorapalkkaus seuraamisesta (kävely + juoksu).

Cessie: agijuttuja ruohokentällä. Makkaralla pari ohjauskädelle tuloa molemmin puolin (ja yksi pelkkä istumaan jääminen). Esteen yli lelulle (ok, kun lelu heitettiin esteen yli ja lähetettiin perään - hankalampaa, kun juoksin itse mukana, molemmin puolin, joku onnistunut suorituksentynkä loppuun). Kiertämistä (iso puinen rulla) molemmin puolin (vein lelun koiran istuessa, meni hyvin!). Pakkovalssia hyppyestettä apuna käyttäen, molemmat suunnat, ihan ok (yksi hyppy luokseni yli esteen, jonka jälkeen pari palkkausta suoraan tulosta kädelle). Kiertämistä ohjaus kääntyen ohjauskäden suuntaan (hankalaa, kun pallo kädessä, hyvä kun rullan takana valmiina (paitsi etten itse meinaa ehtiä mukaan), loppuun kierrot suuntaansa pallon ollen valmiina). 

Tavoitteita ensi ajattelemalla:

Ruutilla lyhyet, intensiiviset leikkimiset kentällä, nopeat, laajat saalisliikkeet ja kädellä estämiset. Samoin makkaralla tekemiset lyhyitä, intensiivisiä, vauhtia nopeilla liikkeilä, juoksuaskelilla. Pientä seuraamista ja käden häivyttämisen aloitusta nostoilla ennen palkkaa.

Kipillä: kts edellä, vaikka vauhtia onkin. Huomion kiinnitys kunnon vastustamisiin ja yritetään saada hommaan "aggrea", vimmaa vastustamisiin. Rauhavaiheen/kanavoinnin opettelua.

Molemmilla vähintään 10 tuollaista treenia (Ruutilla tarvittaessa enemmänkin - tai niin kauan kuin edistystä näkyy tai mietitään muita keinoja vauhdin saamiseksi).)   Sitten voi lähteä miettimään tekemistä ennen palkkaa (patoamista jne).

Cessiellä (ja myöhemmin Kipillä) pakotteeseen totuttamista.

Onnilla luoksetuloa (nopeutta loppuun asti). Noutoa (tasamaa kunnes käyty osteopaatilla). Eteenmeno.

 

Kun sunnuntaina päivällä ihan vaan ajatuksissani pari koiraa ovesta ulos päästäessäni oven takana seisoi pari sinne ilmeisesti juuri pölähtänyttä jehovaa (eivät olleet ennättäneet vielä koputtaa), kiitin onneani, että ensimmäisenä ulospäästetyt koirat sattuivat olemaan Onni & Cessie. Toki ne vauhdilla ovesta sinkosivat yhtenä liehuvana myräkkänä suoraan jalkoihin ja Cessien oli vähän hypittäväkin, mutta eivät ainakaan haukunnalla tai muulla sen pahemmin pelästyttäneet (tai liekö pelästyttämisellä ollut niin väliäkään, mutta enhän minä halua noiden oppivan moisia tapoja).

Sunnuntai-ilta, tai lähinnä su-ma yö, puolestaan menikin sitten omaan kotiin sisälle murtautuessa (lopulta avujoukkojen kera kapean tuuletusikkunan kautta tikkailta kiivetessä) - ilmeisesti Onni oli läiskäissyt oven sisältä säppiin!