Maanantaina pennuilla tuli viisi viikkoa täyteen. Viikko alkoi Keltsin eläinlääkärikäynnillä, sillä pikkupoika käytettiin silmäspesialistilla tutkittavana. Keltsin vasen silmä on huolestuttanut, sillä se on näyttänyt samealta ja sittemmin yläluomi on alkanut hiukan roikkua, eikä silmä aukeamisen jälkeen jotenkin kehittynyt samaan tahtiin kuin muilla. Välillä on myös näyttänyt siltä, että Keltsillä saattaisi olla ongelmia näön kanssa - vaikkakin moni tilanne on todistanut, että täysin sokea se ei voi olla. Eläinlääkärissä selvisi, että vasen silmä on pienempi kuin oikea, mutta kaikeksi onneksi muuta vikaa siitä ei löytynyt! Se on siis näkevä, vaikkakin kehittynyt hitaammin kuin oikea silmä ja pienestä koosta johtuen vilkkuluomi tulee osin silmän eteen. Oikean silmän pitäisi olla täysin kunnossa.

keltsi2a.jpg

keltsi2b.jpg

keltsi2c.jpg

keltsipyyhe1.jpg

Keltsi pyyheleikissä

keltsifredapallo1.jpg

Keltsi-Gepardi ja Freda pallon kimpussa

Ruoastaan pikkumies on myös alkanut pitämään huolta siihen malliin, että hyvä kun muut pennut pääsevät samalle kupille ollenkaan. Sieltä tulee hammasta ja murinaa ja kupin päälle levittäydytään tassut levällään koko kropan voimalla. Varsinainen pikku Kepa-Gepardi.

Viikon mittaan Herra Harmaa on myös saanut uuden lempinimen. Vierailleiden lasten mielestä sillä on hymyilevä naama - ja tosiaan, kun sitä itsekin katsoo, niin varsin hymyilevältähän se näyttää. Liekö naaman sopivasti osuneet raidat vai mikä, mutta Hymypoika kuvaa oivallisesti varsinkin tämän viikon aikaan kovin hyväntuulisena esiin noussutta poikaa hyvin.

hymypoika1.jpg

pinjaulkona1.jpg

pinjaulkona2.jpg

pinjasisalla1.jpg

Yöt vietettiin alkuviikosta vielä aitauksessa, mutta nyt on öiksikin jo vallattu koko keittiö. 

Muutoin viikkoa on leimannut vatsatauti. Kukin pentu vuorollaan on oksennellut ja vesiripuloinut ja tauti on jatkunut eri asteisella ripulilla. Muutama päivä kaikkineen meni, että tauti kävi läpi vuorollaan jokaisen pennun riittävällä rajuudella. Hirvittävä huoli pikkuisista, valvottuja öitä, kipeiden pentujen sylittelyä ja erityishoitoa, mutta myös tolkuton siivousrumba. Blogin päivitystä perjantai-iltana alkaessa alkaa kuitenkin onneksi jo näyttää paremmalta kaikkien osalta. Toivotaan, että päästiin tällä tästä.

Vatsatautirumba hidasti vähän uusia juttuja, eikä kotoa viitsitty lähteä oikein minnekään. Koko ajan kuitenkin osa pennuista oli terveenäkin, joten kotona tehtäviä juttuja yritettiin keksiä ohjelmaan. Esiteltiin leluksi ensin metallinen juomatölkki, sitten samainen tölkki kivillä täytettynä räminäversiona. Molemmat otettiin hyvin vastaan, tyhjä tölkki oli oikeinkin mieluinen lelu, eikä täytettykään ole ikäväksi osoittautunut, vaan silläkin välillä leikitään. Ulkoaitaus sai myös pellinpalan yhteen nurkkaan alustaharjoitteeksi ja sekin on otettu ennakkoluuloitta vastaan.

Viikon aikaan on myös tutustuttu Cessieen ja Berttaan (ja vähän pikaisemmin Onniin). Cessie on ollut pentujen kanssa yllättävän hienosti ja maltillisesti, vaikka muulloin vauhtia riittääkin. Berttaa puolestaan ei saisi pentujen luota pois millään. Sitä osasin vähän odottaakin, sillä Tessin tapaan Bertan intohimo on aina olleet pennut - niitä pitäisi saada hoitaa ja leikittää.

cessieberttapennut1.jpg

cessieberttapennut2.jpg

cessieaijanuuskis1.jpg

cessiefreda1.jpg

cessiefreda2.jpg

cessiepennut1.jpg

cessiepennut2.jpg

berttapennut3.jpg

Momokin on alkanut leikittämään pentuja aiempaa enemmän, joten eivätköhän ne ehdi vielä tottua isojen koirien tavoillekin ennen uusiin koteihin lähtöään (asia, jota en halua edes miettiä - pysyisivätpä ne aina tuollaisina ja voisivatpa ne jäädä kaikki tänne pysyvästi). 

momofreda3.jpg

momokeppifredanuuskis1.jpg

momopentu1.jpg

Myös ulkoilureviiriä on laajennettu muun muassa autopaikan suuntaan

sinttiauto1.jpg

autopaikalla2.jpg

autopaikalla1.jpg

aijavoikukanlehti1.jpg

Äijä, voikukanlehti aarteenaan

aijavoikukanlehti2.jpg

nuuskis1.jpg

Nuuskis yllä ja alla

nuuskis2.jpg

Ja torstai-iltana vatsataudin ollessa rauhallisessa vaiheessa päästiin vihdoin pakkaamaan pennut autoon ja totuttelemaan autoiluun ajelemalla pikavisiitille vanhempieni luokse Tampereelle (sellainen vajaan puolen tunnin matka). Hyvin pehmustettu takaluukku (josta poistettiin veräjä) ja äippä mukaan, niin matkanteko sujui yllättävänkin hyvin ja perille päästyä takaluukusta löytyi nukkuvia pentuja - eikä yhtään oksennusta. 

autossa1.jpg

autossa2.jpg

Määränpäässä ei kauaa oltu, mutta hiukan tutustuttiin uuteen paikkaan ja uusiin asioihin. Alkuun vähän varovaisesti, mutta sitten jo leikein pyörteissä temmeltäen ja kaikkea eteen sattuvaa maistellen ja kanniskellen. Tumtutitum, mitä pienten jalkojen töminää. Kotiin palatessa olikin jo myöhäinen ilta ja pimeää ja autolta sisälle tassuttelu taisi olla ensimmäinen pimeässä ulkoilu. Matkalla sisälle pysähdyttiin tietysti myös maistelmaan maitoa:

illalla1.jpg

nurkalla2.jpg

nurkallakeltsipalloaijaranni2.jpg

Perjantaina pääsin vihdoin leikittämään pentuja yksittäin ensimmäistä kertaa (tarkoitus oli jo aiemmin, mutta vatsatauti sotki kuviot varsin kätevästi). Ihan vaan sukalla ja pienen hetken, mutta yllättynyt olin, miten hyvin kaikki lähtivät leikkiin mukaan - ainoastaan Herra Harmaa, aka Hymypoika, syttyi huonommin. Jännä sikäli, että muiden pentujen kanssa se kyllä taistelee leluista (ja toisaalta kovasti tykkää ihmisten seurasta, ihan nimensä mukainen hyväntahtoinen jässikkä), mutta joku tuossa tilanteessa ilmeisesti oli, mikä häiritsi. Täytyy seurailla asiaa.

fredaharmaapyyhe2.jpg

Fredan ja Harmaan Hymypojan leikkejä

fredaharmaapyyhe3.jpg

fredaharmaapyyhe4.jpg

fredaharmaapyyhe5.jpg

pinkpallo1.jpg

Pinkelsson palloilee

pinkpallo2.jpg

pinkpallo3.jpg

pinkpallo4.jpg

pinkpallo5.jpg

Alla Sintti:

sintti2.jpg

sintti1.jpg

sintti3.jpg

sintti4.jpg

sintti5.jpg

sinttikameranhihna1.jpg

Sedrik:

sedrik1.jpg

Pätkis:

patkis1.jpg

Nuuskis:

nuuskis3.jpg

nuuskis4b.jpg

nuuskis5.jpg

nuuskis6.jpg

nuuskisaidalla.jpg

nuuskisampari1.jpg

nuuskispallomuutpainii.jpg

Keltsi:

keltsi1.jpg

keltsi3.jpg

Herra Harmaa Hymypoika:

harmaa1.jpg

harmaa2.jpg

harmaa3.jpg

harmaapallo1.jpg

harmaapyyhe1.jpg

Äijä:

aijarisu1.jpg

aijarisu2.jpg

Freda:

fredakeppi1.jpg

fredakeppi2.jpg

fredakeppi3.jpg

fredapallo1.jpg

fredapallo2.jpg

fredapussi1.jpg

fredavetaaberttaahannasta1.jpg

freda3a.jpg

freda3b.jpg

freda3c.jpg

freda2.jpg

Ja vielä muutama yleinen kuva:

sedrikaija1.jpg

momopojatpainii1.jpg

ulkona1.jpg