Tällä viikolla on päästy vähän nuuhkimaan ulkoilmaa. Säät ei tosin ole olleet suosiollisimmat mahdolliset, mutta sen verran on löytynyt kuivia ja lämpimiäkin hetkiä, että pennut on kiikutettu ulkoaitaukseen vähän laajentamaan reviiriään. Ihan ensimmäinen ulkoilu tiistaina ei mennyt oikein putkeen. Sää näytti kohtuullisen hyvältä ja kiikutin pennut ihmettelemään uusia tuulia.

ulkona1a.jpg

ulkona1c.jpg

Pari minuuttia ehdittiin ihmetellä ulkona, kun jo taivas repesi rankkasateeseen. O-ou. Pennut kipin kapin kuistille sateen suojaan. Vähän ehtivät kastua ja hytisytti, mutta kuivailtiin ja yritettiin pitää liikkeessä ja ulkoilun sijaan tehtiin minimatka kuistilta eteisen kautta keittiöön. 

kuistilla1.jpg

eteisessa1.jpg

Siihenkin saatiin kulumaan aikaa, kuistilla otettiin huikat maitoa  ja eteisessä piti vähän istuskella, tutkiskella ja kiipeillä syliini. 

Illalla otettiin ulkoilu uusiksi paremmalla onnella. Keltamusta Fredrikson seikkaili jo yksikseen aitausta tutkien. Muut pysyttelivät vähän lähempänä, vaikka kaikki hiukan nurmikollakin kävivät taapertelemassa.

ulkona2a.jpg

ulkona2b.jpg

Viikonlopuksi on luvattu kovin sateisia kelejä, joten saattaa olla, että ulkoilua joudutaan silloinkin korvaamaan lähinnä sisätilojen lajennus- ja tutkimusmatkoilla. Jossain vaiheessa toki voidaan ruveta pikaulkoilemaan sateellakin, mutta ihan vielä ei ole sen aika.

Vieraita on käynyt poikia viihdyttämässä ja palluttelemassa. Paljonhan nuo vielä nukkuvat, mutta myös kiipeilevät mielellään syliin ja käsiä ja neniä pureskelemaan ja nuolemaan. Fredrikson pulleropalleroinen juoksentelee ja hyppelee välillä ihan ilokseen melkein pientä pentuhepulihyppelyä, minkä kömpelöiltä jaloiltaan pääsee. Välillä kumoon muksahdellen. Tänään sai touhuun hetkeksi seurakseen ainakin Herra Harmaan. Ja Äijä heinäsirkkahyppelee "pitkillä" jaloillaan paikasta toiseen - ja välillä näyttää kenelle ei kannata alkaa, jos joku kovasti erehtyy väärään niskaan esittelemään painiotteitaan. Pikku Keltsi on edelleen ihan linnunpoika mutrusuineen, mutta muiden mukana sekin painialkeita esittelee ja ääni on tarvittaessa kokoa kovempi.

pinjapentul1.jpg

20090724_86.jpg

Leluistakin pojat ovat eilen ja tänään kiinnostuneet. Eilen aamulla huomasin yhden pennuista ottavan talouspaperinpalan suuhunsa ja sitten jo hiukan kanniskelevan sitä ja heräsin ajatukseen, että lelutkin voisivat kohta ruveta kiinnostamaan ja nostin pari pehmolelua poikien aitaukseen. Eilen huomasin ainakin Sintin ja Herra Harmaan leluja ottavan suuhunsa ja "riepottelevan", jos sitä sellaiseksi voi sanoa. Tänään lisäksi ainakin pikku Keltsin, Äijän ja Pätkiksen - ja mahtoiko olla joku muukin. 

sinttikoira.jpg

20090724_84.jpg

Pieniä jauhelihapalleroita on edelleen satunnaisesti maisteltu, loppuviikosta varmaankin aletaan sekoittamaan joukkoon hiukan liotettua kuivamuonaa. Ensi viikolla sitten lähdetään pikku hiljaa aloittelemaan varsinaista lisäruokintaa ihan kipoista.

Kameran osalta on hyviä ja huonoja uutisia. Positiivisena asiana korjaus menee takuuhuoltona (ainakin alustavien tietojen mukaan). Vähän ikävämpänä sen piti saapua alkuviikolla, mutta sitä odotellaan edelleen. Niinpä meidän (reilu) kolmiviikkoiskuvatkin ovat nyt mitä ovat. Jos en mitään superlaatuisia kuvia osaa ottaa omallakaan kameralla, niin... noh, esille nämä kuitenkin laitetaan, kun ei muitakaan ole - ja tahdon muistaa, miltä pojat näyttivät ja täältä niitä on helppo myöhemmin hakea.

fredriksson.jpg

Keltamusta Fredrikson

aija.jpg

Äijä

herraharmaa.jpg

IM000169.jpg

Herra Harmaa

keltsi.jpg

Keltsi

nuuskis.jpg

Nuuskis

patkis.jpg

IM000160.jpg

Pätkis

pinkelsson.jpg

Pinkelson aka Pink Floyd

sedrik.jpg

IM000162.jpg

Sedrik, samettikoira

sintti.jpg

IM000170.jpg

ja Sintti