Turkkitalkoot leimaa tätä ajankohtaa koirarintamalla. Yritetään saada kaikki siisteiksi ja jopa pestyiksi - vaan näillä keleillä ei ikävä kyllä puhtaiksi kovinkaan kauaksi aikaa. Jonkin aikaa oli mietinnässä Piikin turkin ajelukin, vaan eiköhän sekin aukene kammalla ja vain Oodi saa taas kesätukan. Siinäpä sitä onkin puuhaa riittämiin. Lisäksi kaikille (kymmenelle!) matokuuri ja pennuille toiset rokotukset, niin ollaan valmiita ottamaan kevättä vastaan.

Lumet on sulaneet uskomatonta vauhtia ja jopa ensimmäisille jäljille taidetaan päästä melko lailla normaalissa aikataulussa huhtikuun loppupuolella. Lumien sulaminen on tietysti tarkoittanut myös kurakelejä ja toivotonta määrää hiekkaa, kuraa, imurointia ja moppausta. Sen verran hermoja raastavaa välillä (erityisesti kun tuota kaikkea muutakin pissa-kakkarumbaa riittää), että muuta koira-aiheista ei isommin ole ohjelmaan kaivattukaan (vaikka se muu huomattavasti palkitsevampaa olisikin), muuta kuin koira-aiheista kyllä (mutta ne ei puolestaan onnekseen kuulu tämän blogin sisältöön).

Pääsiäispyhien aikaan ensimmäiset joutsenet bongasin lentämässä omien peltojen yli lauantaina ja nyt niitä onkin näkynyt miltei päivittäin. Lauantaina pennut puolestaan oppivat ensimmäistä kertaa avaamaan oven - ja sen opittuaan asiaa tietysti kokeilivat useampaan kertaan. Kun lauantaina kyseessä oli kyläpaikan sisäovi, niin sunnuntaina onnistuivat jo avaamaan lukollisen ulko-oven. Huoh. Ei ihan vielä olis tarvinnut.

Mukavana ohjelmana oli tiistainen visiitti Varkauteen Aidaa katsomaan. Fawn prinsessa oli edelleen kovin suloinen ja haistelemaan päästyään vielä muisti iloisesti minutkin - ja jotain tuttua taisi olla Cessiessä, Onnissa ja sisaruksissakin. Siinä määrin reippasti ja tuttavallisesti nuo otettiin vastaan. Veli sinisen kanssa tuli melkein kättelyssä riitaa, joten kummasti taisi siis olla mielessä vanha taisteluparikin. Ihana oli nähdä, kiitos Hennalle & Aidalle! Ainoa harmi oli, että kuvien ottaminen jäi taas jotenkin vasemmalle kädelle, mutta seuraavalla kerralla sitten...

Taistelupareista puheenollen pojat Söpö ja Ryökäle ei vielä onneksi tappele keskenään - sen sijaan kyllä yhdessä kiusaavat siskoaan Orangea. Sen näköistä touhu on, että niin paljon kuin on jo mielessä ollut ajatus kaikkien kolmen jäämisestä kotiin, niin ei se vaan taida olla mahdollista (ei se toki muidenkaan resurssien puitteissa olisi, mutta...). Voihan. 

[Edittiä] Okei, okei, okei. Oon mä miettinyt noita nimiä (vaikka ne on mun mielessä just kohteidensä näköiset). Mutta jos ottaisin niille viralliset lumenimet (ja todennäköisesti kuitenkin jatkaisin itse noitten ihastuttavien alunperin väliaikaisnimien käyttöä...). Pyry, Tuisku ja Viima taitaa olla tällä hetkellä vahvimmat ehdokkaat (Tuisku kaiketi tytölle, Pyry - Söpö, Viima - Ryökis, vaikkei siinä sitä kaivattua ärrää olekaan). Tai sitten Liekki, Kipinä ja Roihu (Liekki jälleen lienee tytölle, Kipinä - Söpö, Roihu - Ryökis). Talven lapsille ehkä kuitenkin nuo talvinimet? Mutta kuin mä nyt tolleen vaan kykenisin toisia ihan joillain muilla nimillä vaan kutsumaan. Vaatis totuttelua. [/Edit päättyy]